Der er mange gode grunde til at lave dine nyhedsbreve som videoer nu om dage. De tre vigtigste er:

 1. Vi vil hellere se video end læse tekst
 2. Modtagerne af dine video nyhedsbreve får et mere personligt forhold til dig via videoerne
 3. Dine nyhedsbreve rangerer væsentligt højere på Googles søgemaskine som video end som tekst

Hvis du overvejer at lave video nyhedsbreve, så er her ti gode råd til, hvordan du kommer i gang med få midler.

 1. Start med en god og genkendelig indledning
  Start alle dine video nyhedsbreve med en ensartet indledning (intro). Det virker professionelt og skaber genkendelighed. Intro’en bør ikke være længere end 5-10 sekunder – se et eksempel her.
 2. Vær kortfattet og præcis
  Du er måske vant til at skrive laaange nyhedsbreve med flere emner. Det fungerer fint som tekst, fordi man let kan overskue indholdet ved at skimme overskrifterne. Med video bør du i stedet overvej at lave flere mindre videoer af 2-5 minutters varighed. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan nå at sige på den tid, hvis du har forberedt din tekst ordentligt – og det HAR du naturligvis.
 3. Pas på sproget
  Der er stor forskel på hvordan du skriver og taler. Så hvis du skriver din tekst ned og læser den op, mens du optager, så sørg for at øve dig og ret teksten til, så den falder mundret. Jeg forestiller mig altid, at jeg står foran en ven og fortæller om min seneste passion 🙂
  Efterhånden som du bliver mere fortrolig med kameraet, kan du måske nøjes med stikord eller blot skyde fra hoften. Husk dog, stadig at være kortfattet og præcis, og øv dig, igen og igen og igen.
 4. Vær dig selv
  Du skal ikke forsøge at være noget, du ikke er. Men du må gerne forsøge at finde de bedste og mest positive sider frem i dig på videoen, så du fremstår passioneret omkring det, du fortæller.
 5. Lav en god afslutning
  Du laver ikke video nyhedsbrevene for sjov. Du vil gerne give dine modtagere vigtig viden, og have dem til at foretage sig noget bagefter. Vær bevidst om hvad det er, du gerne vil have dem til, og bed om det ved fx at sige “kunne du bruge ovenstående råd, så besøg min hjemmeside på http://kompetenceskolen.dk, og læs mere om nogle kurser, jeg afholder.
 6. Hav styr på udstyret
  Du kan sagtens lave god video med din smartphone, men sørg for, at den står stabilt, at du har tilkoblet en ekstern mikrofon samt har sikret god belysning.
 7. Det skal være sjovt
  Hvis du ikke har det sjovt under optagelserne, vil det sandsynligvis kunne ses på videoen og dermed resultatet. Lad en god ven hjælpe dig med optagelserne. Så er morskaben garanteret 🙂
 8. Tro på det og bliv ved
  Det er de færreste, som synes, de er fantastiske foran et kamera, første gang de prøver det. Men øvelse gør mester, og hvis du bliver ved med at prøve, skal det nok blive godt. Husk, du har al den tid, du behøver, til at få det perfekte video nyhedsbrev i kassen, så bliv ved til den er der.