Det nødvendige tilbehør til smartphone video

Jeg bliver tit spurgt hvilket udstyr, der er nødvendigt for at lave en professionel smartphone video.

Her er min “must have” liste:

Mikrofon

Man skulle tro, at billedet var det vigtigste i en video, men faktisk viser praktisk erfaring, at lyd er vigtigere. Ingen vil se video med dårlig lyd. Derfor et en god mikrofon det første på min liste. Sørg for at anskaffe en af god kvalitet, der kan sidde diskret på tøjet, og med en lang ledning, så du ikke skal stå for tæt på kameraet. Se den mikrofon jeg selv bruger her.

Stativ og holder til smartphone/tablet

Et hoppende billede gør tilskuerne søsyge. Lad derfor være med at stå med din smartphone i hånden, men sæt den i stedet på et stativ – gerne et du man regulere i højden, så du både kan stå op og sidde ned under optagelserne – alt efter situationen. Placér altid kameraet i øjenhøjde.

Et stativ gør det ikke alene. Du skal også bruge en solid holder til din smartphone eller tablet. Der findes nogle forskellige på markedet, og jeg har valgt en, der er både solid, fleksibel og rimeligt overkommelig i pris. Se den her.

Videolys

Det siger sig selv, at uden lys, intet billede. Nogle gange kan du klare dig med dagslys eller en almindelig lampe. Er din lyssætning vigtig – fx for at kunne gengive farver korrekt på tøj, et maleri eller andet, skal du have fat i en kraftig pære på 100 watt eller derover, som afgiver et lys med en farvetemperatur omkring 5000 kelvin (dagslys) og har en Ra-værdi på 90 eller derover. Hvad alt det betyder kommer jeg tilbage til i næste blog, som netop kommer til at handle om lys. I første omgang skal du blot sikre dig, at det lys du køber, overholder de angivne specifikationer – hvis du som nævnt vil være sikker på, at farver bliver gengivet korrekt.

Hvis du vil lære mere om, hvor du kan købe udstyret, og hvordan du bruger det, så klik på et af nedenstående link:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.